Εταιρικό Προφίλ

Η 1η εταιρεία Β2Β Ηλεκτρονικών Προμηθειών στην Ελλάδα

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ

H cosmoONE, μέλος του Ομίλου Εταιρειών ΟΤΕ, ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2000 και ξεκίνησε την εμπορική της δραστηριότητα τον Ιανουάριο του 2001.

Είμαστε ουσιαστικά η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα με ειδίκευση στις Β2Β Ηλεκτρονικές Προμήθειες, με καθοριστική συμβολή στη διαμόρφωση και εξέλιξη του τομέα των Ηλεκτρονικού Επιχειρείν.

Προσφέρουμε στους πελάτες μας, αξιόπιστες και ασφαλείς λύσεις με στόχο τη μείωση του κόστους προμηθειών και τον κατάλληλο μετασχηματισμό των διαδικασιών προμηθειών, που είναι στρατηγικοί μοχλοί στη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων και την αύξηση της κερδοφορίας Επιχειρήσεων & Οργανισμών.

Στο πελατολόγιο της cosmoONE περιλαμβάνονται οι μεγαλύτερες εταιρείες του Ιδιωτικού Τομέα σε όλους τους τομείς της οικονομίας, όπως Τηλεπικοινωνίες, Τράπεζες, Ασφάλειες, Βιομηχανία και Εμπόριο, αλλά και σημαντικός αριθμός φορέων του Δημόσιου Τομέα.

b2b

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μέσω της Διαδικτυακής Πλατφόρμας Ηλεκτρονικής Αγοράς Μarketsite που έχουμε αναπτύξει, παρέχονται εφαρμογές ηλεκτρονικών εταιρικών εμπορικών συναλλαγών, που καλύπτουν την πλήρη ηλεκτρονικοποίηση του κύκλου προμηθειών και τη διεκπεραίωση των σχετικών διαδικασιών (Τactical – Operational – Sourcing) που συμπεριλαμβάνουν την αναζήτηση προμηθευτών, τη διεξαγωγή διαγωνισμών, τις διαπραγματεύσεις, την αποστολή παραγγελιών, τη λήψη τιμολογίων καθώς και πλήθος άλλων υποστηρικτικών λειτουργιών.

 


Η συνεχής καινοτομία και πρωτοπορία, είναι για εμάς διαρκής διαδικασία που οδηγεί στη βελτίωση και ανάπτυξη των παρεχόμενων λύσεων και έχει αναγνωριστεί στην πράξη:

•με εμπορικές συνεργασίες για παροχή εξειδικευμένων εφαρμογών σε κρίσιμους τομείς, όπως για παράδειγμα στα ευαίσθητα θέματα ηλεκτρονικών δημοπρασιών Ενεργειακών Προϊόντων σε ΔΕΚΟ του Ελληνικού Δημοσίου (ΔΕΠΑ- ΡΑΕ-ΛΑΓΗΕ), αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρώ,

•με επιστημονικές συνεργασίες σε Ερευνητικά Έργα με Α.Ε.Ι. της Ελλάδος και του Εξωτερικού,

•με τη διαρκή συμμετοχή μας ως έμπειρο συνεργάτη, σε διαβουλεύσεις του Δημόσιου Τομέα και άλλων φορέων σε θέματα Β2Β Ηλεκτρονικών Προμηθειών.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ

ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΚΟΜΒΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ

Mάρτιος 2001: Πραγματοποιείται η 1η B2B Ηλεκτρονική Δημοπρασία στη χώρα μας.
Δεκέμβριος 2004: Η συνολική αξία συναλλαγών μέσω της πλατφόρμα της cosmoONE,υπερβαίνει το 1 δις Eυρώ.
Δεκέμβριος 2007: Πραγματοποιείται η 1η Ηλεκτρονική Δημοπρασία στην Ελλάδα για εταιρία του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.
Δεκέμβριος 2009: Διεξάγεται η μεγαλύτερη έως εκείνη τη χρονική στιγμή ηλεκτρονική δημοπρασία ύψους 38,8 εκ.Ευρώ στο εξωτερικό.
Μάϊος 2010:
Πραγματοποιείται η 1η Ηλεκτρονική Δημοπρασία σε Δημόσιο Νοσοκομείο.
Δεκέμβριος 2012: Πραγματοποιείται η πρώτη Ηλεκτρονική Δημοπρασία πώλησης Φυσικού Αερίου, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της ΡΑΕ.
Φεβρούαριος 2015: Παραδίδεται σε λειτουργία το πρώτο Δυναμικό Σύστημα Αγορών στην Ελλάδα, σύμφωνο με τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς Δημοσίων Συμβάσεων.
Νοέμβριος 2016: Διεξήχθησαν 364 ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί κατά τη διάρκεια του μήνα, με το συνολικό αριθμό να αγγίζει τους 2.260 εντός του έτους και να ξεπερνά τους 7.000 από την έναρξη διάθεσης της εφαρμογής.
Δεκέμβριος 2017: Το σύστημα sourceONE πιστοποιείται για χρήση δημόσιων διαγωνισμών άνω των 60.000 € από τη Δ/νση Ανάπτυξης & Τεχνικής Στήριξης ΕΣΗΔΗΣ.
Δεκέμβριος 2018: Επιτυγχάνεται ρεκόρ προσφορών με 8 bids/sec κατά τη διάρκεια δημοπρασίας της ΡΑΕ με 192 συμμετέχοντες.

Πιστοποίηση κατά ISO 9001:2015

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Η cosmoONE στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς της για προσφορά καλύτερων υπηρεσιών προς τους πελάτες της, πιστοποιήθηκε τον Ιούλιο 2004 από τον φορέα πιστοποίησης EΛΟΤ, για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας (Quality Management System) που εφαρμόζει, κατά το πρότυπο ISO 9001:2000, και τον Οκτώβριο 2017 κατά το πρότυπο ISO 9001:2015.

Η τελευταία ανανέωση πραγματοποιήθηκε την 25η Οκτωβρίου 2019 από τον φορέα ΕΒΕΤΑΜ.

 


 

Αντικείμενο της Πιστοποίησης:

«Παροχή Υπηρεσιών Ηλεκτρονικού Εμπορίου μεταξύ Επιχειρήσεων»

Αριθμός και ημερομηνία απόκτησης του πιστοποιητικού: MIRTEC1-01-6847CER11.1101900334, 25 Οκτωβρίου 2019

 


 

Η πιστοποίηση κατά ISO (International Organisation for Standardisation) αποτελεί στρατηγική επιλογή για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, ενώ αναγνωρίζει την ικανότητα της cosmoONE να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου ποιότητας.

Με την εφαρμογή του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας από την cosmoONE αποσκοπεί:

 • Στο σωστό σχεδιασμό, παρακολούθηση και συνεχή βελτίωση του συνόλου των διεργασιών της εταιρίας που επηρεάζουν την ποιότητα των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών.
 • Στη μέγιστη ικανοποίηση των απαιτήσεων των πελατών της.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Η εταιρεία μας έχοντας σαν σταθερή πολιτική τον απόλυτο σεβασμό στον πελάτη και των ενδιαφερομένων μερών έχει σαν κύριο στόχο της να προσφέρει πάντα υπηρεσίες υψηλού επιπέδου ποιότητας, οι οποίες  διασφαλίζονται με τις θεμελιώδεις δεξιότητες μας που εκπορεύονται από τρεις κατευθύνσεις:

 

 • Το εξειδικευμένο προσωπικό που έχει τη δυνατότητα να σχεδιάζει, να προγραμματίζει και να υλοποιεί έργα και υπηρεσίες που σχετίζονται με το ηλεκτρονικό εμπόριο μεταξύ επιχειρήσεων.
 • Τους μετόχους που έχουν κυρίαρχη παρουσία στα θεμελιώδη στοιχεία του Ηλεκτρονικού Εμπορίου – Internet, Επικοινωνίες και Χρηματοοικονομικά.
 • Τους συνεργάτες  που αναπτύσσουν τεχνολογικές υποδομές και προσφέρουν συμπληρωματικές ανταγωνιστικές υπηρεσίες και προϊόντα.

 

Για την εξασφάλιση  της συστηματικής τήρησης των παραπάνω, η cosmoONE έχει εγκαταστήσει και εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:2015 και είναι αποφασισμένη να υποστηρίζει συνεχώς την απαρέγκλιτη εφαρμογή του και τη συνεχή του εξέλιξη, διαθέτοντας όλους τους απαιτούμενους πόρους. Επίσης, η Διοίκηση δεσμεύεται για την τήρηση όλων των νομοθετικών και λοιπών άλλων κανονιστικών απαιτήσεων που αφορούν τις υπηρεσίες της.

 

Στα πλαίσια αυτής της Πολιτικής Ποιότητας, η Διοίκηση καθορίζει συγκεκριμένους βασικούς στόχους Ποιότητας που αποβλέπουν στη:

 • Βελτίωση των προσφερόμενων προς τους πελάτες υπηρεσιών της.
 • Βελτίωση της ικανοποίησης των πελατών.

 

Η Πολιτική Ποιότητας της εταιρίας συνεισφέρει στην επίτευξη των κύριων στρατηγικών στόχων ανάπτυξης της cosmoONE που είναι:

 • Η καθιέρωση των υφιστάμενων υπηρεσιών Β2Β
 • Η αύξηση της χρήσης των υπηρεσιών της cosmoONE από τους μετόχους της.
 • Ο εμπλουτισμός των προσφερόμενων  από την cosmoONE υπηρεσιών με την προσθήκη εφαρμογών και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας  (χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, μεταφορά εγγράφων, κλπ.)
 • Συνεργασίες για την ανάπτυξη Ιδιωτικών και καθέτων αγορών.