Ο Όμιλος Εταιρειών SOFTONE εξαγόρασε το 61,73% των μετοχών της cosmoONE, που κατείχε ο Όμιλος ΟΤΕ

Ο Όμιλος Εταιρειών SOFTONE απέκτησε το 61,73% των μετοχών της cosmoONE, ηγέτιδας εταιρείας στην Ελλάδα στις Β2Β πλατφόρμες ηλεκτρονικών προμηθειών και διαγωνισμών (e-procurement, e-auction), που κατείχε ο Όμιλος ΟΤΕ.

Με ισχυρή τεχνογνωσία και 20ετή δραστηριοποίηση στην αγορά των ηλεκτρονικών προμηθειών και δημοπρασιών, η cosmoONE έχει αναπτύξει και διαθέτει ευρεία γκάμα εξειδικευμένων λύσεων, που συνδεόμενες με τις λύσεις του Ομίλου SOFTONE, μπορούν να καλύψουν όλα τα στάδια του κύκλου προμηθειών, από εφαρμογές για διαγωνισμούς και δημοπρασίες αγορών και πωλήσεων, έως την παραγγελιοδοσία, την παραγγελιοληψία και την αρχειοθέτηση και καταχώρηση τιμολογίων σε συστήματα ERP.

Στο πελατολόγιο της cosmoONE περιλαμβάνονται μεγάλες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα σε όλους τους τομείς της οικονομίας, όπως τηλεπικοινωνίες, τράπεζες, ασφάλειες, βιομηχανία και εμπόριο, αλλά και σημαντικός αριθμός φορέων του δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της cosmoONE, της πρώτης στην Ελλάδα και μεγαλύτερης σήμερα εταιρείας Β2Β Ηλεκτρονικών Προμηθειών, Θανάση Πετμεζά: «Η εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της εταιρείας από τον Όμιλο Εταιρειών SOFTONE, σηματοδοτεί μία νέα εποχή για εμάς. Ανοίγονται τεράστιες προοπτικές εξάπλωσης των ηλεκτρονικών προμηθειών μέσα από το οικοσύστημα των λύσεων του Ομίλου, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες για επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, και υποστηρίζουν επιχειρησιακές λειτουργίες μέσω των cloud λύσεων ERP, CRM και e-invoicing για τη χρηματοοικονομική διαχείριση της επιχείρησης, των πελατών της και των τιμολογίων της. Ταυτόχρονα, η cosmoONE αλλάζει κλίμακα σε δυνατότητα επιτάχυνσης του επιχειρησιακού πλάνου της, από τις επερχόμενες συνέργειες σε επίπεδο ανάπτυξης εφαρμογών με τον Όμιλο Εταιρειών SOFTONE. Η cosmoONE παράλληλα θα συνεχίσει να προσφέρει, να αναπτύσσει, να βελτιώνει και να υποστηρίζει όλες τις υφιστάμενες εφαρμογές με την ίδια ποιότητα, φροντίδα και σεβασμό προς τους πελάτες της και γνώμονα την προσθήκη μετρήσιμης αξίας στις λειτουργίες προμηθειών τους.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Εταιρειών SOFTONE, Πάνος Μαρτίνης, δήλωσε σχετικά: «Η νέα αυτή συμφωνία αποτελεί τη συνέχεια των στρατηγικών μας επενδύσεων σε ηγετικά σχήματα τεχνολογίας. Η cosmoONE δημιούργησε και συνεχίζει να εξελίσσει μια σειρά αναγνωρισμένων B2B λύσεων γύρω από την αλυσίδα προμηθειών. Σε συνδυασμό και με την εξαγορά της IMPACT, η ένωση των λύσεων cosmoONE, IMPACT και SoftOne, δημιουργεί άμεσες συνέργειες και ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο το όραμά μας για τη μεγαλύτερη πλατφόρμα διασύνδεσης ελληνικών επιχειρήσεων στο cloud. Ταυτόχρονα, διευρύνεται ακόμη περαιτέρω η δυναμική διείσδυσης του Ομίλου μας στο τμήμα των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, με εξειδικευμένες best-of-breed λύσεις, που θα τις οδηγήσουν στο επόμενο επίπεδο ψηφιοποίησης του συνόλου των B2B διαδικασιών τους.»

Ο Όμιλος SOFTONE αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σχήματα εταιρειών τεχνολογίας στην Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη. Οι εταιρείες του Ομίλου δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη συστημάτων επιχειρηματικού λογισμικού, πρωτοποριακών cloud υπηρεσιών και λύσεων enterprise mobility, έχοντας λάβει πλήθος βραβεύσεων και διακρίσεων για την καινοτομία και την καθοριστική συμβολή τους στην υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων. Προσφέροντας ένα πλήρες portfolio λύσεων μέσα από το διευρυμένο δίκτυο των 600+ εξειδικευμένων συνεργατών του, ο Όμιλος SOFTONE αριθμεί σήμερα ένα ισχυρό πελατολόγιο που υπερβαίνει τις 60.000 επιχειρήσεις στην ελληνική αλλά και επιλεγμένες διεθνείς αγορές (Κύπρος, Ρουμανία, Βουλγαρία).